Om KHMER

Vad är KHMER & vad kan du förvänta dig av våra produkter

Vår Peppar

I januari 2015 köpte vi våra första 5 hektar i Siem Reap. Vi hade då en idé att försöka finansiera ytterligare 5 hektar, inklusive driften av detta, med hjälp av några vänner i Sverige.

Vi började omedelbart förbereda marken med målet att börja plantera sommaren 2016. I april samma år startade vi sedan steg 2. Tanken var att starta 4 nya projekt på vardera 25 hektar. Detta var fröet till det som skulle bli Best Pepper AB som idag marknadsför KHMER Peppar i Europa.

Best Pepper AB:s systerbolag i Kambodja Best Pepper Trading CO LTD driver för närvarande egna pepparodlingsprojekt i Siem Reap-området i Kambodja. Detta i samarbete med ett 80-tal investerare från hela världen. Vi har fortfarande plats för nya investerare då vi hela tiden växer och hittar även nya marknader för vår KHMER peppar. Vår peppar odlas med traditionella odlingsmetoder, vilket innebär, helt fri från kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, på det sätt som Kambodjanerna alltid odlat peppar i Kambodja.

Vår egen peppar har en stark och delikat arom. Smaken kan variera från intensiva kryddiga till mild och söt, med en touch av blommor, eukalyptus och mynta. Vår rödpeppar passar alla typer av rätter och har en lång och djup effekt. Vår KHMER peppar innebär goda nyheter för  alla som vill höja sin matlagning till nivåer som tidigare ej ansågs vara möjliga att nå.

Med våra egna pepparodlingsprojekt, förädlings- och förpackningsanläggningar kombinerat med grönt tänkande kontrollerar vi hela försörjningskedjan från jord till bord. Vi kan därför stolt säga att vi kan leverera den bäst möjliga pepparn till konsumenterna. Vi vill helt enkelt bidra till att god mat kan lagas varhelst den serveras i världen.

Kambodjansk peppar i högsta
kvalitet & med miljön i fokus