Om KHMER

Vad är KHMER & vad kan du förvänta dig av våra produkter

Vår Peppar

I januari 2015 köpte vi våra första 5 hektar i Siem Reap.  

Vi började omedelbart förbereda marken med målet att börja plantera sommaren 2016.  Planteringen med uppsättande av pålar och bevattningsanordning finansierades av investerare i vår närhet.

Tyvärr brann det mesta av odlingen upp våren 2021. Men under tiden hade vi förstått att detta möjligen kan vara världens bästa peppar.

Vi fick då ändra taktik med att huvudskligen köpa peppar av närbelägna eko-bönder som vi under åren skapat en god relation med.  Vi tar då hand om pepparn och förädlarden för att skicka endast peppar av högsta kvalitet till Europa.

Detta var fröet till det som skulle bli Huljen Invest AB som idag marknadsför KHMER Peppar i Europa.

Den peppar vi tar hem odlas med traditionella odlingsmetoder, vilket innebär, helt fri från kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, på det sätt som Kambodjanerna alltid odlat peppar i Kambodja.

Vår peppar har en stark och delikat arom. Smaken kan variera från intensiva kryddiga till mild och söt, med en touch av blommor, eukalyptus och mynta. Vår rödpeppar passar alla typer av rätter och har en lång och djup effekt. Vår KHMER peppar innebär goda nyheter för  alla som vill höja sin matlagning till nivåer som tidigare ej ansågs vara möjliga att nå.

Med våra egna och närbelägna pepparodlingsprojekt, förädlings- och förpackningsanläggningar kombinerat med grönt tänkande kontrollerar vi hela försörjningskedjan från jord till bord. Vi kan därför stolt säga att vi kan leverera den bäst möjliga pepparn till konsumenterna. Vi vill helt enkelt bidra till att god mat kan lagas varhelst den serveras i världen. 

Kambodjansk peppar i högsta
kvalitet & med miljön i fokus