PEPPER CARE

Vår peppar smakar gott och vi gör också gott!

Best Pepper AB driver egna pepparodlingsprojekt i Kambodja, ett land där världens bästa peppar har odlats i mer än 1000 år.

 

Här odlar vi vår peppar som Kambodjanerna alltid har gjort i alla tider, utan bekämpningsmedel eller konstgödsel. Med en grön tankegång, genom hela produktionen, kan vi stolt säga att vi levererar den bästa tänkbara pepparn från jord till bord.

 

Vi är dock inte nöjda med att bara leverera kvalitet och en fantastisk smakupplevelse. Vi vill också ge något tillbaka till Kambodjas befolkning.

 

Pepper Care är vår Ideella Förening som arbetar med sociala förbättringsprojekt i Kambodja, inom våra aktiva områden. Genom Pepper Care har vi möjlighet att hjälpa lokalbefolkningen, inklusive våra anställda och deras familjer, med en stabil och positiv social utveckling.

 

Vi utvärderar ständigt skolornas och vårdens status och genomför sedan skräddarsydda åtgärder vid behov. 4% av ditt köp doneras till Pepper Care utan mellanhänder. För närvarande ansvarar vi för 5 skolor där ca 2200 skolbarn får hjälp med tandhygien,tandborstningsteknik m.m. Samt att Svenska tandläkare åker till Kambodja som volontärer med jämna mellanrum för att se över barnens tänder.

KHMER PEPPAR ARENG

Pepparn produceras på ett hållbart sätt. Från odlingen via rengöring, förädling, paketering till transport och leverans av peppar ut i butik.

4% av ditt köp går oavkortat till Pepper Care, vår Ideella förening som hjälper lokalbefolkningen i det område vi är aktiva i med en stabil och positiv social utveckling.

Odlad med traditionella metoder, helt fri från kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.

Khmer Pepper, Areng är vår egenodlade peppar från våra pepparfarmer i Areng- och Siem Reapområdet i Kambodja. Det är en högkvalitativ Premiumpeppar som säljs som svart-, vit- , röd- och grön peppar. (Pepparskolan)

Vår egen peppar har en stark och delikat arom. Dess smak kan sträcka sig från intensivt kryddig till mild och söt. I den kan man urskilja en blommig citruskaraktär. KHMER rödpeppar passar alla typer av rätter och har en lång och djup eftersmak. Vår peppar är dessutom väldigt dryg. Du behöver bara använda max 50% av din normala kryddning men ändå får du den exklusiva aromen och smaken bara en riktig Premiumpeppar kan ge.

Vår egen Khmer peppar säljs endast som hel peppar i återvinningsbara 20-, 50-, 100- och 1000 grams påsar. Inom kort kommer vår Khmer peppar också att finnas i 44- och 55 grams kvarnar både som ren peppar såsom härliga pepparmixar anpassade till den maträtt du lagar.

KHMER ARENG PEPPER CERTIFIKAT

KHMER PEPPAR KAMPOT

Premium Hel svart-, vit- och röd peppar från Kampot, Kambodja.

Av många ansedd som "Den bästa Pepparn i världen", och som dessutom har erhållit en Geografisk Indikation (GI).

4% av ditt köp går oavkortat till Pepper Care, vår Ideella förening som hjälper lokalbefolkningen i det område vi är aktiva i med en stabil och positiv social utveckling.

Älskad av gourmetkockar över hela världen. Från Paris till New York.

Som en av bara 27 medlemmar av Kampot Pepper Promotion Association kan vi köpa och sälja den förstklassiga kambodjanska Kampot-pepparn som odlas ilokala farmer i Kampot-regionen och som älskas av kockar och gourmeter över hela världen. (Mer om Kampot peppar)

Det finns två typer av peppar som odlas i Kampot Kamchay och Lampong. Kornen växer på en sträng, känd som en "klase", som blir cirka 10 cm lång, Var och en producerar upp till 50 till 60 pepparkorn per klase. Som med de flesta frukter blir kornen röda när de är mogna.

Kampotpepparn levererar en stark men ändå delikat arom. Smaken kan, precis som vår Arengpeppar, variera från intensivt kryddig till mild och söt, Med en touch av blommor, eukalyptus och mynta. Kampotpeppar har en unik smak och arom som skiljer den från andra typer av peppar. Pepparn har ett otroligt djup av smak, och arom.

Khmer Kampotpeppar säljs som hel peppar i återvinningsbara 20-, 50-, 100- och 1000 grams påsar.

KHMER KAMPOT PEPPER CERTIFIKAT